Methoden te stoppen met roken

Mijn eigen kijk op het stoppen met roken kwam tot stand na vele maanden onderzoek zo veel methoden om te stoppen met roken als ik kon. Ik kwam tot het besef over de tijd dat de belangrijkste methode om te stoppen met roken kwam alleen van mezelf. Het antwoord lag niet in een pil of een drankje of een laser. De antwoord op de vraag hoe je stopt met roken komt van binnenuit. Het is over het hebben van de juiste mentaliteit.

Laten we kijken naar de gemeenschappelijke methoden om te stoppen met roken dat de meeste rokers zullen met een paar keer vechten voor slagen en steeds rookvrij altijd.

Cold Turkey of Wilskracht. Dit is de meest voor de hand liggende methode om te stoppen met roken. Sta op een dag en zeggen: ‘nee’ tegen sigaretten. Soms nemen mensen een beetje meer tijd over deze methode en vul dagboeken om triggers en detail wanneer en hoeveel ze roken te identificeren. Slechts 1 op de 20 mensen die proberen te stoppen met behulp van deze methode zal succes. Of om het anders te zeggen, als je probeert 20 keer je eigenlijk zou kunnen doen!

Nicotine Replacement Therapy of NRT. Dit is de patch, kauwgom, Microtab, ruit, inhalator of neusspray hulp methode om te stoppen met roken. Het is veel geroemde door de farmaceutische industrie als een middel om te helpen stop roken. Het beschikt over een 10% kans op succes – 1 op de 10 mensen stoppen met roken. Het is echter vaak over het hoofd dat, terwijl 1 op de 10 stoppen met roken, ze niet hun verslaving te overwinnen aan nicotine – en dat is de reden waarom rokers rookten in de eerste plaats.

Zyban is een van de vele methoden om te stoppen met roken. De drug is ook bekend als wellbutrin of bupropion, en hoewel onbekende precies hoe, lijkt te bemoeien met de hersenen van een roker chemie en zet ze af met roken. De legende gaat dat de stoppen met roken factor van Zyban alleen werd gezien, terwijl het bestuderen van de bijwerkingen van Wellbutrin, de anti-depressie-versie van het geneesmiddel.

Zyban opscheppen over dezelfde effectiviteit als een methode om te stoppen met roken als NRT, maar dit kan worden verbeterd 50% daalt of wanneer Zyban en NRT samen worden gebruikt. Echter, het gebruik van deze middelen gaat ook hand in hand met een of andere vorm van begeleiding te motiveren rokers om te stoppen.

De nieuwe ‘wondermiddel’ het nemen van de markt is varenicline of Chantix (Champix in het Verenigd Koninkrijk). Het is naar verluidt in staat om te spenen tot 44% van de rokers uit sigaretten. Nogmaals, net als Zyban, is het niet precies weet hoe het werkt, maar is wordt gedacht te bemoeien met de chemie van de hersenen van de roker.

Zowel Zyban en Chantix als betaalmiddel stoppen met roken komen met gevaren. Zyban is bekend aanvallen bij bepaalde patiënten veroorzaken en varenicline veroorzaakt extreme misselijkheid in 30% van de patiënten. Beide geneesmiddelen nodig tijdens begeleiding naast het geneesmiddel om effectief te zijn.

Een andere methode om te stoppen met roken is het gebruik van cognitieve gedragstherapie of CGT. Het kan letterlijk worden vertaald als ‘denken’ en ‘gedragen’ therapie. De manier waarop je denkt en hoe je je gedraagt worden onderzocht om de manier waarop je denkt en dus de manier waarop je reageert op je gedachten, gevoelens en omgeving te veranderen. CBT gebruikt noch drugs of uw onderbewuste geest.

Het feit van de zaak is dat de meeste mensen niet ‘control’ hun leven, ze gewoon reageren op hun emoties en gevoelens. Als je je down voelt, kun je het comfort eten bijvoorbeeld. Dat is niet eten omdat je honger hebt, is het eten van je geest opstijgen iets anders.

Stoppen met roken is een geweldige prestatie voor een roker en een dat moet gevierd worden welke methode om te stoppen met roken wordt gebruikt. Stoppen met roken en dat u nooit meer ooit gerookt kan alleen worden bereikt door middel van het veranderen van je mentale houding ten opzichte van roken, of dat nu door middel van counseling, hypnose of CGT.

Zoals altijd, de belangrijkste methode om met roken te stoppen is om nooit stoppen met proberen te stoppen.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: